BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Za obitelji s djecom

Izlete po svom izboru možete rezervirati i unaprijed:
e-mail: almissa-larus@galeb.hr
tel.: 00385 21 864 596

RAFTING


Rafting na rijeci Cetini traje oko 4 sata na 9 km dugom dijelu rijeke od sela Penšići do izletišta Radmanove Mlinice.
Na Cetini vas očekuju lagani i umjereni brzaci, bistra duboka jezera kao stvorena za kupanje, bujnom vegetacijom obrasle obale koje na nekoliko mjesta tvore „tunele“ od grana, impresivne stijene, spilje....

CANOE


Pravi izlet za cijelu obitelj - izlet idealan za sve uzraste. Bez obzira na životnu dob možete uživati u laganom veslanju mirnim dijelovima vodotoka rijeke Cetine kao i u manjim brzacima opuštajući se uz predivan krajolik. Vožnja se odvija u kanuima za dvije i tri osobe na stazi Čikotina Lađa – Blato na Cetini ili Blato na Cetini – Zadvarje.
Okrijepu nakon ovog zanimljivog izleta možete pronaći u restoranu smještenom uz samu rijeku ili nekoj konoba u omiškom zaleđu koje nude autohtone specijalitete.

FISH PICNIC


Izlet brodom na otoke Brač i Hvar na kojem ćete osim u dobroj hrani uživati i u otkrivanju nekih od velikih tajni ribarske tradicije (kako se baca mriža, kako se koja riba zove i sl.)

JAHANJE


U okolici Omiša, u Splitu, Trilju i Sinju postoje konjušnice i konjički klubovi koji organiziraju škole jahanja za početnike, a profesionalcima pružaju mogućnost rekreativnog jahanja.
Konjogojstvo u Cetinskoj krajini ima tristogodišnju tradiciju koja se naslanja na jedinstveni konjički turnir, Sinjsku alku, koja se od 1715 god. odvija u Sinju kao spomen na junačku pobjedu stanovništva nad turskom vojskom. Alkari u stoljetnim odorama, na konjima u trku gađaju cilj – alku na oduševljenje brojnih posjetitelja.
Alka se održava svake godine u drugom tjednu mjeseca kolovoza već gotovo tri stoljeća.

SPLIT


Split je najveći grad u Dalmaciji, osnovan prije 1700 god. U srcu Splita – samom središtu grada - smjestila se Dioklecijanova palača iz 4 st. Na centralnom trgu Palače nalazi se Jupiterov hram današnja katedrala - najstarija građevina ove vrste na svijetu.
Ako prođete kroz podrume Palače u kojima se nalaze brojni štandovi s unikatnim suvenirima doći ćete do Rive – dnevnog boravka Splita, centralnog mjesta svih splitskih događanja.
Ljeti se u Splitu održavaju noći Dioklecijana na kojima se gastronomski i modno, na zabavan način oživljava povijesno doba Dioklecijanove vladavine. Svake godine i u sklopu Splitskog ljeta možete uživati u bogatom kulturno – umjetničkom programu.

MAKARSKA


Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, smještena u podnožju Biokova – veličanstvenog parka prirode.
Povijest grada najbolje se može upoznati u Franjevačkom samostanu, koji je proslavio 500 godina postojanja koji u svojim prostorima cuva pinakoteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej – muzej školjaka i Institut Planina i mora.

Pozivamo vas da uživate u prekrasnom krajoliku i nezaboravnom pogledu s vrha Vošac (1422 m) do kojeg se može doći mini-busom i s kojeg imate pogled na prekrasnu makarsku rivijeru, otoke Brač, Hvar i Korčulu. Ako još pola sata provedete u šetnji do vrha sv. Jure (1 762 m) naći ćete se na „krovu svijeta“ gledajući dalmatinske otoke, kao i zaleđe Dalmacije i BiH-a.

DUBROVNIK

Zbog svoje iznimne ljepote i bogatog kulturnog nasljeđa Dubrovnik se našao na UNESCO – voj listi zaštićene baštine. Okružen zidinama i kulama i pravi je primjer arhitektonski, kulturno i povijesno jedinstvenog mjesta na svijetu.
Preporučamo razgled kula Minčeta, Bokar, Revelin, Lovrijenac ili posjet Dominikanskom i Franjevačkom samostanu u kojima se nalazi kulturno-umjetnička i povijesna ostavštine slavne Dubrovačke Republike.
Dubrovnik je grad tisuću spomenika i nemoguće ih je sve nabrojati: Onofrijeva česma, Orlandov stup, Knežev dvor, palača Sponza, Luža, Dubrovački arhiv....
Sigurni smo, bez obzira, odlučite li se na obilazak nekih od njih ili samo za šetnju Stradunom Dubrovnik će vas očarati kao i mnoge druge koji mu se toliko godina već vraćaju.

MOSTAR I MEĐUGORJE


Mostar je tijekom turske vladavine bio značajno trgovačko središte, a danas se ubraja u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.
Osim Starog mosta i starog grada koji se od 2005. ubrajaju u spomenike pod UNESCO-vom zaštitom preporučamo i posjetu ostalim gradskim znamenitostima kao što su stari bazar, džamije i tipične turske zgrade.
Izletom u Međugorje, osim što ćete upoznati iskonsku ljepotu Hercegovine, nahraniti ćete svoj duh u Međugorju – mjestu gdje se blaženstvo, spokoj i snaga vjere osjeća na svakom koraku.
Međugorje jedno od najpoznatijih mjesta hodočašća diljem katoličkog svijeta, koje privlači milijune posjetitelja iz cijeloga svijeta. Osim sudjelovanja na sv. misi, možete posjetiti i Brdo ukazanja gdje se Djevica Marija prvi put ukazala djeci davne 1981. godine.