BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Za zaljubljene

Izlete po svom izboru možete rezervirati i unaprijed:
e-mail: almissa-larus@galeb.hr
tel.: 00385 21 864 596

CANOE

Uživajte u laganom veslanju mirnim dijelovima vodotoka rijeke Cetine kao i u manjim brzacima opuštajući se uz predivan krajolik u društvu voljene osobe.
Ovim izletom ćete otkriti koliko ste zapravo dobar tim, koliko dobro se poznajete i da li ste sinhronizirani. Vožnja se odvija u kanuima za dvije na stazi Čikotina Lađa – Blato na Cetini ili Blato na Cetini – Zadvarje.
Nakon aktivno provvedenog dana počastite se romantičnom večerom u nekom od restorana na rijeci.

SPLITSKO LJETO

Odmor je idealno vrijeme da nadokandite sve propušteno tijekom godine. Osim uživanja na plaži: kupanja, sunčanja predlažemo vam i kulturni odmor - posjet Splitu i Splitskom ljetu čiji bogati repertoar predstava i koncerata nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sve predstave se održavaju na otvorenom, na gradskim trgovima i ulicama (Peristil, Carrarina poljana, Podrumi Dioklecijanove palače, Sustipan itd.) pa je i doživljaj predstave s obzirom na lokaciju na kojoj se izvodi samim tim posebniji.

FESTIVAL GLUMACA U ZAGVOZDU


Malo podbiokovsko mjestašce Zagvozd ljeti postaje baza brojnih hrvatskih glumaca, pjevača i ostalih umjetnika. Svaki vikend tijekom srpnja i kolovoza možete uživati u odličnim kazališnim predstavama, koncertima, nastupima folklornih skupina, mjuziklima i sl. Dobri i skromni domaćini, posvuda poznati po svojoj gostoljubljivosti i velikom srcu, te romantika i posebnost ovog malenog mjesta neće vas ostaviti ravnodušnim, a ovdje se potvrđuje i ona stara poslovica „najbolje stvari u životu su besplatne“, naime sve predstave na Festivalu glumaca u Zagvozdu su besplatne.

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA I OMIŠKO KULTURNO LJETO


Od 1967. Omiš je domaćin svim klapašima, naime od tada se u gradu na ušću Cetine održava Festival dalmatinskih klapa – natjecanje u tradicionalnom dalmatinskom „a capella“ načinu pjevanja koje je pridonijelo njegovanju kulture pučkog pjevanja.

U klapskim pjesama opjevan je život dalmatinskih ribara i težaka, kroz njih je prepričan neki povijesni događaj, a često klape pjevaju i o ljubavi (jedna od najpoznatijih klapskih pjesama je „ Ju te san se zaljubija “).

Osim Festivala klapskog pjevanja u kulturnim programima zastupljeni su koncerti i recitali u crkvama i klaustru franjevačkog samostana, dramske predstave na trgovima, blagdanske pučke svečanosti, izložbe, književno-glazbeni susreti...

SPLIT

Split je najveći grad u Dalmaciji, osnovan prije 1700 god. U srcu Splita – samom središtu grada - smjestila se Dioklecijanova palača iz 4 st. Na centralnom trgu Palače nalazi se Jupiterov hram današnja katedrala - najstarija građevina ove vrste na svijetu.
Ako prođete kroz podrume Palače u kojima se nalaze brojni štandovi s unikatnim suvenirima doći ćete do Rive – dnevnog boravka Splita, centralnog mjesta svih splitskih događanja.
Ljeti se u Splitu održavaju noći Dioklecijana na kojima se gastronomski i modno, na zabavan način oživljava povijesno doba Dioklecijanove vladavine. Svake godine i u sklopu Splitskog ljeta možete uživati u bogatom kulturno – umjetničkom programu.

MAKARSKA

Makarska je jedno od najpoznatijih turističkih odredišta hrvatskog priobalja, smještena u podnožju Biokova – veličanstvenog parka prirode.
Povijest grada najbolje se može upoznati u Franjevačkom samostanu, koji je proslavio 500 godina postojanja koji u svojim prostorima čuva pinakoteku, knjižnicu, jedinstveni Malakološki muzej – muzej školjaka i Institut Planina i mora.

Pozivamo vas da uživate u prekrasnom krajoliku i nezaboravnom pogledu s vrha Vošac (1422 m) do kojeg se može doći mini-busom i s kojeg imate pogled na prekrasnu makarsku rivijeru, otoke Brač, Hvar i Korčulu. Ako još pola sata provedete u šetnji do vrha sv. Jure (1 762 m) naći ćete se na „krovu svijeta“ gledajući dalmatinske otoke, kao i zaleđe Dalmacije i BiH-a.

Makarska je poznata i po bogatoj ponudi noćnog provoda u brojnim Makarskim diskotekama (Deep, Petar Pan itd.) i sl.

DUBROVNIK


Zbog svoje iznimne ljepote i bogatog kulturnog nasljeđa Dubrovnik se našao na UNESCO – voj listi zaštićene baštine. Okružen zidinama i kulama i pravi je primjer arhitektonski, kulturno i povijesno jedinstvenog mjesta na svijetu.
Preporučamo razgled kula Minčeta, Bokar, Revelin, Lovrijenac ili posjet Dominikanskom i Franjevačkom samostanu u kojima se nalazi kulturno-umjetnička i povijesna ostavštine slavne Dubrovačke Republike.
Dubrovnik je grad tisuću spomenika i nemoguće ih je sve nabrojati: Onofrijeva česma, Orlandov stup, Knežev dvor, palača Sponza, Luža, Dubrovački arhiv....
Sigurni smo, bez obzira, odlučite li se na obilazak nekih od njih ili samo za šetnju Stradunom Dubrovnik će vas očarati kao i mnoge druge koji mu se toliko godina već vraćaju.

MOSTAR I MEĐUGORJE

Mostar je tijekom turske vladavine bio značajno trgovačko središte, a danas se ubraja u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.
Osim Starog mosta i starog grada, koji se od 2005. ubrajaju u spomenike pod UNESCO-vom zaštitom, preporučujemo i posjetu ostalim gradskim znamenitostima kao što su stari bazar, džamije i tipične turske zgrade.
Izletom u Međugorje, osim što ćete upoznati iskonsku ljepotu Hercegovine, nahraniti ćete svoj duh u Međugorju – mjestu gdje se blaženstvo, spokoj i snaga vjere osjeća na svakom koraku.
Međugorje je jedno od najpoznatijih mjesta hodočašća diljem katoličkog svijeta, koje privlačeći milijune posjetitelja iz cijeloga svijeta. Osim sudjelovanja na sv. misi možete posjetiti i Brdo ukazanja gdje se Djevica Marija prvi put ukazala djeci davne 1981. godine.