BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Događanja

GUSARSKE VEČERI I GUSARSKA BITKA

Krajem srpnja i početkom kolovoza u Omišu se organizira se višednevna manifestacija gusarske večeri kojom se pokušava dozvati u sjećanje i svijest sjajna gusarska prošlost grada Omiša. Za vrijeme gusarskih večeri možete uživati u različitim događanjima: večeri poezije na Mirabelli, gusarski dvoboji u gradskoj luci, koncerti u Borićima, likovne radionice i sl.

Sredinom kolovoza u gradskoj luci odvija se prava simulacija bitke omiških gusara i Mlečana. Gusari u svojim malim, ali brzim brodovima napadaju veliki mletački jedrenjak u potrazi za blagom.

LUDI SKOKOVI

Ludi skokovi je zabavna manifestacija koja se održava ljeti u Omišu. Prva godina, kad se spominju ludi skokovi u Omišu je 1951. godina, a sada su skakači s Mula i njihove ludorije sa skokovima postali zaštitni znak Omiša. Svaki je skakač unosio nešto svoje u izvedeni skok, tako da brojni skokovi nose imena po svojim prvoizvoditeljima.
Imena poznatijih skokova su : "skok na Peru Štelu", "skok na Marija Kiku", "skok na Marijana Vertikulu", "skok na puntižel", "skok ribara Palunka", "skok na palačinku", "skok Tarzana u penziji", "skok selena i petrusimula", "skok na Čehinju","skok na ranjenu ticu", "skok na bakalar", "skok na motiku".....

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ

Popularni Festival klapa održava se u Omišu još od davne 1967. godine. Festival se odvija na dvije omiške pjace – Velika pjaca (Trg sv. Mihovila) i Mala pjaca (Trg Stjepana Radića) tijekom srpnja i kolovoza.

OMIŠ GUITAR FEST

Održava se krajem mjeseca travnja u Omišu, u trajanju od tri dana pod motom „Gitara je život .... a život je na Omiš guitar festu!“ Na koncertu sudjeluju neki od najpoznatijih europskih i svjetskih majstora gitare.

SV. IVAN NEPOMUK – ZAŠTITTNIK GRADA OMIŠA

Blagdan zaštitnika grada Omiša slavi se 16. svibnja, a prigodni program povodom ovog blagdana odvija se kroz cijelu prvu polovicu mjeseca svibnja. Program uključuje večeri poezije, humanitarne akcije, boćarski turnir, koncert Festivala Dalmatinskih klapa Omiš, koncert za mlade i slično.

MOSOR GREBBENING

Od 2007. godine održava se Proljetni treking kup koji uključuje Imber trek (Planinarsko društvo Imber-Omiš), Jesenice treking (Udruga Jesenice-Jesenice), i Mosor Grebbening (Planinarsko-ekološka udruga „Gata“-Gata). Ove utrke okupljaju velik broj natjecatelja – trekera i garantiraju dobru zabavu i pravu natjecateljsku atmosferu, uz zdravu rekreaciju i prekrasan pogled na Brački kanal, Omiš, ušće Cetine, Jesenice, Split... Odvijaju se u ožujku, travnju i svibnju.