BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Događanja

SPLITSKO LJETO

Odmor je idealno vrijeme da nadokandite sve propušteno tijekom godine. Osim uživanja na plaži: kupanja, sunčanja predlažemo vam i kulturni odmor - posjet Splitu i Splitskom ljetu čiji bogati repertoar predstava i koncerata nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sve predstave se održavaju na otvorenom, na gradskim trgovima i ulicama (Peristil, Carrarina poljana, Podrumi Dioklecijanove palače, Sustipan itd.) pa je i doživljaj predstave s obzirom na lokaciju na kojoj se izvodi samim tim posebniji.

FESTIVAL GLUMACA U ZAGVOZDU

Malo podbiokovsko mjestašce Zagvozd ljeti postaje baza brojnih hrvatskih glumaca, pjevača i ostalih umjetnika. Svaki vikend tijekom srpnja i kolovoza možete uživati u odličnim kazališnim predstavama, koncertima, nastupima folklornih skupina, mjuziklima i sl. Dobri i skromni domaćini, posvuda poznati po svojoj gostoljubljivosti i velikom srcu, te romantika i posebnost ovog malenog mjesta neće vas ostaviti ravnodušnim, a ovdje se potvrđuje i ona stara poslovica „najbolje stvari u životu su besplatne“, naime sve predstave na Festivalu glumaca u Zagvozdu su besplatne.

FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA I OMIŠKO KULTURNO LJETO

Od 1967. Omiš je domaćin svim klapašima, naime od tada se u gradu na ušću Cetine održava Festival dalmatinskih klapa – natjecanje u tradicionalnom dalmatinskom „a capella“ načinu pjevanja koje je pridonijelo njegovanju kulture pučkog pjevanja.

U klapskim pjesama opjevan je život dalmatinskih ribara i težaka, kroz njih je prepričan neki povijesni događaj, a često klape pjevaju i o ljubavi (jedna od najpoznatijih klapskih pjesama je „ Ju te san se zaljubija“).

Osim Festivala klapskog pjevanja u kulturnim programima zastupljeni su koncerti i recitali u crkvama i klaustru franjevačkog samostana, dramske predstave na trgovima, blagdanske pučke svečanosti, izložbe, književno-glazbeni susreti...

OMIŠ GUITAR FEST

Održava se krajem mjeseca travnja u Omišu, u trajanju od tri dana pod motom „Gitara je život .... a život je na Omiš guitar festu!“ Na koncertu sudjeluju neki od najpoznatijih europskih i svjetskih majstora gitare.

SV. IVAN NEPOMUK – ZAŠTITTNIK GRADA OMIŠA

Blagdan zaštitnika grada Omiša slavi se 16. svibnja, a prigodni program povodom ovog blagdana odvija se kroz cijelu prvu polovicu mjeseca svibnja. Program uključuje večeri poezije, humanitarne akcije, boćarski turnir, koncert Festivala Dalmatinskih klapa Omiš, koncert za mlade i slično.

MOSOR GREBBENING

Od 2007. godine održava se Proljetni treking kup koji uključuje Imber trek (Planinarsko društvo Imber-Omiš), Jesenice treking (Udruga Jesenice-Jesenice), i Mosor Grebbening (Planinarsko-ekološka udruga „Gata“-Gata). Ove utrke okupljaju velik broj natjecatelja – trekera i garantiraju dobru zabavu i pravu natjecateljsku atmosferu, uz zdravu rekreaciju i prekrasan pogled na Brački kanal, Omiš, ušće Cetine, Jesenice, Split... Odvijaju se u ožujku, travnju i svibnju.

DALMACIJA ULTRA TRAIL

Idealan period za aktivni odmor u Dalmaciji je mjesec listopad, a idealan način za obilazak najzanimljivijih lokacija je sudjelovanje na Dalmacija Ultra Trailu. Pet planina; Biokovo, Mosor, Omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke; Cetina, Žrnovnica, Jadro, te poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Kliške tvrđave, Antičke Salone u jednom dahu povezati će ova utrka.