BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Hrvatska

Republika Hrvatska ima površinu od 56 594 km2, a broj stanovnika kreće se oko 4,4 milijuna, s prosječnom gustoćom naseljenosti 77,8 stanovnika po km2.
Iako je najmlađa članica Europske unije, Hrvatska je već dugo jedna od omiljenih destinacija za kampiranje na moru. Ova činjenica ne iznenađuje s obzirom na njenu ljepotu i prirodna bogatstva, kao i na odličnu ponudu kampova u Hrvatskoj.

Priroda je u Hrvatskoj iznimno očuvana, o čemu svjedoči 8 nacionalnih parkova i 11 parkova prirode, 1.777 km obale sa bezbroj skrivenih uvala i prekrasnih plaža, te čak 1.185 otoka i otočića. Jednako kao i priroda, iznimno je očuvana i kulturna baština u Hrvatskoj, pa je tako čak 7 lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a, među kojima su gradovi Trogir, Split i Dubrovnik. Još jedna od kvaliteta Hrvatske koju naši gosti obožavaju je i gastronomska ponuda obogaćena zdravim tradicionalnim jelima.

Kampovi u Hrvatskoj

Gotovo jedna trećina svih gostiju u Hrvatskoj su kampisti, a idealan kamping odmor garantira sigurnost i prijateljska atmosfera u kampovima smještenima na najljepšim lokacijama duž cijele obale kao i u unutrašnjosti zemlje. Veliki broj gostiju koji dolaze na odmor u Hrvatsku zaustavljaju se u Istri, zbog njene blizine ostatku Europe, čime je s godinama stekla reputaciju kao najbolja turistička regija Hrvatske. Ipak, dolaskom u Dalmaciju gosti otkrivaju poseban svijet u kojem se isprepliću prirodne ljepote i tradicionalni način života, posebno u manjim dalmatinskim mjestima.

Kampovi u Hrvatskoj slijede europske trendove u opremljenosti i ponudi usluga, o čemu svjedoči i njihovo članstvo i visoke ocjene od strane uglednih europskih kamping klubova, kao što su ADAC, ANWB, ACSI i Avtokampi.si. Važno je napomenuti da je sve više kampova u Hrvatskoj koji su otvoreni tijekom cijele godine, a jedan od njih je i kamp Galeb.