BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Split

Drugi grad po veličini u Republici Hrvatskoj i najveći grad na Hrvatskoj obali je Split.
Udaljenost od kampa Galeb do centra Splita je 25 km, a do ulaska u grad u grad Split je samo 18 km. Od kampa do Splita možete doći autobusom koji vozi svakih 30 minuta, a stanica mu je na ulazu u kamp.
Jezgru grada Splita čini 1700 godina stara palača rimskog cara Dioklecijana, koja je od 1979. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine i pravi je magnet za brojne turiste. Grad Split, smješten na poluotoku u podnožju brda Marjan, je kulturni centar sa jakom kazališnom scenom koju posebno možete doživjeti u ljetnoj sezoni koja je već više od 50 godina obilježena festivalom u čast kazalištu.

U gastronomskim specijalitetima može se uživati u restoranima svjetskog štiha i u autentičnim dalmatinskim konobama. Noćni život nudi ponešto za svakoga, od diskoteka, pomodnih barova i casina preko alternativnih gaža do tematskih kafića suvremene umjetnosti.

Splitska Riva nadaleko je poznata kao mjesto sastajanja svih Splićana, spoj prošlosti i sadašnjosti, mjesto gdje su naši stari pričali morske priče i ogovarali susjede temperamentom i dišpetom kakvog poznaje samo Split.