BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Izleti

Izleti iz kampa Galeb:
 

RAFTING

Rafting na rijeci Cetini traje oko 2,5 sata na 9 km dugom dijelu rijeke od sela Penšići do izletišta Radmanove Mlinice.Na Cetini vas očekuju lagani i umjereni brzaci, bistra duboka jezera kao stvorena za kupanje, bujnom vegetacijom obrasle obale koje na nekoliko mjesta tvore „tunele“ od grana, impresivne stijene, spilje....Pogodno za djecu od 7 godina i više.

CANOE-SAFARI

Pravi izlet za cijelu obitelj - izlet idealan za sve uzraste. Bez obzira na životnu dob možete uživati u laganom veslanju mirnim dijelovima vodotoka rijeke Cetine kao i u manjim brzacima opuštajući se uz predivan krajolik. Vožnja se odvija u kanuima za dvije i tri osobe na stazi Čikotina Lađa – Blato na Cetini ili Blato na Cetini – Zadvarje.Okrijepu nakon ovog zanimljivog izleta možete pronaći u restoranu smještenom uz samu rijeku ili nekoj konoba u omiškom zaleđu koje nude autohtone specijalitete.

BOAT EXCURSIONS

Izlet brodom na otoke Brač, Hvar ili Šolta-Trogir-Drvenik na kojem ćete osim u dobroj hrani uživati i u otkrivanju nekih od velikih tajni ribarske tradicije (kako se baca mreža, kako se koja riba zove i sl.)

IZLET BRODICOM PO RIJECI CETINI

Tijekom vožnje brodom kroz veličanstveni kanjon rijeke Cetine, od ušća do izletišta Radmanove mlinice, susrest ćete se s prirodom licem u lice.
U samom odmaralištu možete uživati u dobroj hrani, netaknutoj prirodi koja okružuje rijeku Cetinu, možete prošetati ili se okupati u kristalno čistoj vodi rijeke Cetine.
Također možete provesti vrijeme uživajući u jednoj od sljedećih aktivnosti:
-mini golf
- šah na otvorenom
- košarka
- nogomet
- boćanje

JAHANJE

U Sinju postoje konjušnice i konjički klubovi koji organiziraju škole jahanja za početnike, a profesionalcima pružaju mogućnost rekreativnog jahanja.
Konjogojstvo u Cetinskoj krajini ima tristogodišnju tradiciju koja se naslanja na jedinstveni konjički turnir, Sinjsku alku, koja se od 1715 god. odvija u Sinju kao spomen na junačku pobjedu stanovništva nad turskom vojskom. Alkari u stoljetnim odorama, na konjima u trku gađaju cilj – alku na oduševljenje brojnih posjetitelja.
Alka se održava svake godine u drugom tjednu mjeseca kolovoza već gotovo tri stoljeća.

SLOBODNO PENJANJE

Omiš je grad kojeg s tri strane štite impresivne planine i kao takav predstavlja savršeno mjesto za slobodno penjanje, koje pruža istinski doživljaj prirode i slobode.
Brojka od preko 40 smjerova na ukupno 7 penjališta jamči zanimljiv i uzbudljiv penjački odmor. Težine smjerova u rasponu su od najlakših, početničkih do najtežih (u penjačkom žargonu „projekti“).

CANYONING – OSNOVNO / NAPREDNO

Probijajući se kroz vapnenački kanjon rijeka Cetina je stvorila čudesne oblike i izgradila korito puno prirodnih ljepota: visoke litice (180 m), podzemni tuneli, slapovi, jezera te više od 50 m visoki vodopad Gubavica. U najužem dijelu kanjona rijeke Cetine, uzvodno od hidroelektrane Kraljevac, idealan je krajobraz za canyoning.

Za one koji žele više adrenalina organiziramo i ekstremni canyoning, koji uz standardni canyoning obuhvaća i spuštanje niz vodopad Gubavica na rijeci Cetini uz korištenje profesionalne alpinističke opreme i uz pratnju iskusnih instruktora.

TREKKING

Uz obalu mora, uz rijeku, po popularnim, ali i zaboravljenim planinskim putevima mogućnosti za trekking je bezbroj.
Svaka nova staza otkriti će vam neku novu omišku priču, o ribarstvu, povijesti vađenja pijeska na Cetini, o gusarima i veličanstvenosti njihovih utvrda, o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta kanjona Cetine........i prije nego se vratite na cilj već ćete biti od glave do pete zaljubljeni u Omiš.

ZIPLINE

Zipline je adrenalinska zabava u kojoj se gosti spuštaju kroz kanjon niz čeličnu užad osiguranu remenom. Avantura uključuje i trening i kratku šetnju u prirodi.
Zipline se nalazi 3 km od Omiša, u kanjonu rijeke Cetine i sastoji se od osam žica ukupne dužine 2100m. Ovisno o veličini grupe, zipline pruža do tri sata nezaboravne zabave i prekrasne prirode.

QUAD ATV ADVENTURE

Vođene Quad ATV ture na off-road stazama u prekrasnim planinama s prekrasnim pogledom. Stručni vodiči pobrinut će se da imate sve sigurnosne upute koje trebate.
Tu su i uzbudljive ture gdje možete otkriti izvanredan krajolik dalmatinske unutrašnjosti i netaknute prirode: doline, rijeke, potoke i planine.

SPLIT

Split je najveći grad u Dalmaciji, osnovan prije 1700 god. U srcu Splita – samom središtu grada - smjestila se Dioklecijanova palača iz 4 st. Na centralnom trgu Palače nalazi se Jupiterov hram današnja katedrala - najstarija građevina ove vrste na svijetu.
Ako prođete kroz podrume Palače u kojima se nalaze brojni štandovi s unikatnim suvenirima doći ćete do Rive – dnevnog boravka Splita, centralnog mjesta svih splitskih događanja.
Ljeti se u Splitu održavaju noći Dioklecijana na kojima se gastronomski i modno, na zabavan način oživljava povijesno doba Dioklecijanove vladavine. Svake godine i u sklopu Splitskog ljeta možete uživati u bogatom kulturno – umjetničkom programu.

NACIONALNI PARK KRKA I TROGIR

Nacionalni park Krka nalazi se oko 10 km od grada Šibenika. Park se prostire na nešto više od 142 km2 i obuhvaća dvije trećine same rijeke. Glavna atrakcija Parka su njeni veličanstveni slapovi, uključujući i poznati slap Skradinski buk, jednu od najpoznatijih hrvatskih znamenitosti.
Trogir je grad uvršten u UNESCO-ov Popis svjetske kulturne baštine, izgrađen na mjestu starog grčkog naselja Tragurion. Grad, okružen srednjovjekovnim zidinama, ima brojne građevine koje svjedoče o njegovoj bogatoj povijesti, osobito o Katerdrali s poznatim portalom majstora Radovana, gradskoj Loži iz 15. stoljeća, gradskoj Vijećnici, palači Ćipiko i benediktinskom samostanu iz 11. stoljeća.

DUBROVNIK

Zbog svoje iznimne ljepote i bogatog kulturnog nasljeđa Dubrovnik se našao na UNESCO – voj listi zaštićene baštine. Okružen zidinama i kulama i pravi je primjer arhitektonski, kulturno i povijesno jedinstvenog mjesta na svijetu.
Preporučamo razgled kula Minčeta, Bokar, Revelin, Lovrijenac ili posjet Dominikanskom i Franjevačkom samostanu u kojima se nalazi kulturno-umjetnička i povijesna ostavštine slavne Dubrovačke Republike.
Dubrovnik je grad tisuću spomenika i nemoguće ih je sve nabrojati: Onofrijeva česma, Orlandov stup, Knežev dvor, palača Sponza, Luža, Dubrovački arhiv....
Sigurni smo, bez obzira, odlučite li se na obilazak nekih od njih ili samo za šetnju Stradunom Dubrovnik će vas očarati kao i mnoge druge koji mu se toliko godina već vraćaju.