BOOKING

Datum dolaska:

Noćenja:

Pristupni kod:

Doživite Omiš

IZLET NA TVRĐAVU FORTICU

Cijelu bogatu i iscrpnu povijest gusarstva zorno predočuje tvrđava FORTICA koja se nalazi se na samom vrhu omiške Dinare. Za gusarenje to je bilo jako važno, jer se se s jednog mjesta moglo nadzirati veliko područje i na kopnu i na moru. Naime, s kule Fortice pruža se pogled na cijeli grad, kanjon rijeke Cetine na otoke Brač, Hvar i Šoltu, zatim srednja Poljica.

Sama svrha tvrđave bila je obrana od neprijatelja. Fortica je prvenstveno služila za sklonište. U slučaju da je Omiš bio opkoljen, s tvrđave bi se bacile velike gromade kamenja koje bi porušile cijeli grad, a samim time bi se uništio i neprijatelj.

Iz samog centra grada možete doći do tvrđave dobro uređenom stazom s putokazima, tako da nema bojazni da ćete se izgubiti. Do tvrđave možete stići pješice iz grada, preko naselja Baučići i popeti se na tvrđavu za 20- tak minuta i uživati u prekrasnom pogledu.

ŠETNJA DO TVRĐAVE MIRABELLA

Tvrđava Mirabella potječe iz XIII. stoljeća i služila je kao izvidnica od neprijatelja. S tvrđave Mirabella pruža se pogled na cijeli dio starog grada, Punte, Prika i Duća, ali i na cijeli brački kanal. To je tadašnjem mjesnom stanovništvu pružalo iznimnu zaštitu od neprijatelja.

KANJON RIJEKE CETINE

Kanjon rijeke Cetine, izniman zbog ljepote svoje flore i faune, mjesto je koje svakako morate posjetiti ako boravite u Omišu, bilo da se samo šetate u prirodi, kupate i sunčate na riječnim plažama ili odlučite kušati delicije nekog od restorana u kanjonu rijeke Cetine, ovaj će vam posjet zauvijek ostati u sjećanju.